Top 50 Entertainment and Sport Facts: Trivia Quiz Question and Answer

Advertisment

If you are looking Trivia Entertainment and Sport questions then you are at the right place. Here we are going to share the top question with a one-word answer. Trivia is an online quiz game where users can select their favorite category and answer the question in the respective interested field. Users need to select the category from General Knowledge, Dictionary, Entertainment, History, Food & Drink Geography, or Science & Nature. After selecting their favorite category users have to answer 10 questions. The questions are purely asked from the selected category. After answering the question user are ranked by the portal where user can see their rank with other daily plays.

Also, check out: Top 50 Science & Technology Facts: Trivia Quiz Question and Answer

Trivia Sports and Entertainment Quiz

Trivia Sports and Entertainment Quiz Questions Facts

Here is the list of the top question selected in the entertainment and Media field.

Advertisment
  1. What was the first toy to be advertised on television?

    Answer: Mr Potato Head from Toy Story

  2. What was the first feature-length animated movie ever released? (Hint: It was a Disney Movie)

    Answer: Snow White and the Seven Dwarfs

  3. Which two countries have not missed one of the modern-day Olympics?

    Answer: Greece and Australia

  4. Which is the only American Football team to go a whole season undefeated, including the Super Bowl?

    Answer: The Miami Dolphins(1972)

  5. Who has won more tennis grand slam titles, Venus Williams or Serena Williams?

    Answer: Serena Williams

  6. Which country won the first-ever soccer World Cup in 1930?

    Answer: Uruguay

  7. Which Former NBA Player Was Nicknamed “Agent Zero”?

    Answer: Gilbert Arenas

  8. What sport is dubbed the “king of sports”?

    Answer: Soccer

  9. What is the name of the professional ice hockey team based in Toronto, Canada?

    Answer: Toronto Maple Leafs

  10. Who was the first gymnast to score a perfect 10 score?

    Answer: Nadia Comaneci

  11. Dump, floater, and wipe are terms used in which team sport?

    Answer: Volleyball

  12. What are the dying words of Charles Foster Kane in Citizen Kane?
    Answer: “Rosebud”
  13. Who played Mrs. Robinson in The Graduate?
    Answer: Anne Bancroft
  14. What was the first feature-length animated movie ever released?
    Answer: Snow White and the Seven Dwarfs
  15. In The Matrix, does Neo take the blue pill or the red pill?
    Answer: Red
  16. For what movie did Tom Hanks score his first Academy Award nomination?
    Answer: Big
  17. What 1927 musical was the first “talkie”?
    Answer: The Jazz Singer
  18. What’s the name of the skyscraper in Die Hard?
    Answer: Nakatomi Plaza
  19. What flavor of Pop-Tarts does Buddy the Elf use in his spaghetti in Elf?
    Answer: Chocolate

    Related: Harry Potter Trivia: 50 Fun Facts About the Wizarding World

  20. What shocking Wes Craven horror movie carried the marketing tagline, “To avoid fainting, keep repeating, ‘It’s only a movie…’”?
    Answer: The Last House on the Left
  21. What pop vocal group performs at the wedding in Bridesmaids?
    Answer: Wilson Phillips
  22. What real-life on-again-off-again Hollywood power couple starred in the film Who’s Afraid of Virginia Woolf?
    Answer: Elizabeth Taylor and Richard Burton
  23. Who was the first female driver to score points in a Grand Prix?

    Answer: Lella Lombardi (1975 Spanish Grand Prix)

  24. How many points did Michael Jordan score on his first NBA game?

    Answer: 16 points

  25. What TV series showed the first interracial kiss on American network television?

    Answer: Star Trek

  26. What were the four main characters’ names in the TV series “Golden Girls” that ran from 1985-to 1992?

    Answer: Dorothy, Rose, Blanche, and Sophia

  27. Who created Sherlock Holmes?

    Answer: Arthur Conan Doyle

  28. What awards has an EGOT winner won?

    Answer: An Emmy, Grammy, Oscar, and a Tony

  29. Which member of the Beatles married Yoko Ono?

    Answer: John Lennon

  30. What are the names of Cinderella’s stepsisters?

    Answer: Anastasia and Drizella

  31. What famous US festival hosted over 350,000 fans in 1969?

    Answer: Woodstock

  32. The biggest selling music single of all time is?

    Answer: Candle in the Wind (1997)

  33. When Walt Disney was a child, which character did he play in his school function?

    Answer: Peter Pan

  34. What American writer/director starred in several iconic European-produced “Spaghetti Westerns“?
    Answer: Clint Eastwood
  35. Who played Juror Number 8 in 12 Angry Men?
    Answer: Henry Fonda
  36. The head of what kind of animal is front-and-center in an infamous scene from The Godfather?
    Answer: A horse
  37. What TV show was Jack Nicholson referencing when he ad-libbed “Here’s Johnny!” in The Shining?
    Answer: The Tonight Show Starring Johnny Carson
  38. What critically panned 1984 country-musical comedy starring Dolly Parton and Sylvester Stallone eventually became a cult classic?
    Answer: Rhinestone
  39. Who played park owner John Hammond in Jurassic Park?
    Answer: Richard Attenborough
  40. In what 1976 thriller does Robert De Niro famously say “You talkin’ to me?”
    Answer: Taxi Driver

    Related: 50 Fun Christmas Trivia Questions (with Answers)

  41. What’s the name of the anthemic dance near the beginning of The Rocky Horror Picture Show?
    Answer: “The Time Warp”
  42. For what movie did Steven Spielberg win his first Oscar for Best Director?
    Answer: Schindler’s List
  43. What is the name of the courtesan played by Nicole Kidman in Moulin Rouge!
    Answer: Satine
  44. In what 1950 drama does Bette Davis say, “Fasten your seatbelts; it’s going to be a bumpy night”?
    Answer: All About Eve
  45.  What do you call it when a bowler makes three strikes in a row?

    Answer: Turkey.

  46. How many dimples does an average golf ball have?

    Answer: 336.

  47. Who has won more tennis grand slam titles, Venus Williams or Serena Williams?

    Answer: Serena Williams.

  48. Which boxer fought against Muhammad Ali and won?

    Answer: Joe Frazier.

  49. Which golf tournament did Tiger Woods win by 12 strokes cementing his first-ever major championship win?

    Answer: The Masters.

  50. How many medals did China win at the Beijing Olympics?

    Answer: 100.

How to play Sports and Entertainment Questions on trivia Quizzes?

  1. In the first step, the user has to pick a host.
  2. Now from the list Choose your category as Entertainment and Sport from the list of fun trivia questions.
  3. Now Pick your teammates, There must be two teams and it doesn’t matter how many people are on each team.
  4. Now play the game by answering the questions on the selection field.
  5. Award the winners.
  6. Let the friendly competition begin and make sure someone always is keeping score.
  7. The group that gives the most answers will win, keep in mind that someone is noting the scores of both teams.
  8. The winner can be rewarded as a Gift card or trophy for fun.
Advertisment

Leave a Comment