Top 50 Science & Technology Facts: Trivia Quiz Question and Answer

Advertisment

If you are looking Trivia science and technology questions then you are at the right place. Here we are going to share the top question with a one-word answer. Trivia is an online quiz game where users can select their favorite category and answer the question in the respective interested field. Users need to select the category from General Knowledge, Dictionary, Entertainment, History, Food & Drink Geography, or Science & Nature. After selecting their favorite category users have to answer 10 questions. The questions are purely asked from the selected category. After answering the question user are ranked by the portal where user can see their rank with other daily plays.

Trivia Science & Technology Quiz Question and Answer

Trivia Science and Technology Quiz Questions Facts

Here is the list of the top question selected in the Science & Technolgy field.

  1. Which country has become the first one to approve commercial production of genetically modified golden rice?
    Answer: The Philippines
  2. Who discovered penicillin?
    Answer: Alexander Fleming
  3. In which decade was the American Institute of Electrical Engineers (AIEE) founded?
    Answer: 1880s
  4. The count of coliform bacteria provides an idea of?
    Answer: Microbial contamination in river water
  5. Who was the first woman to win a Nobel Prize (in 1903)?
    Answer: Marie Curie
  6. Who discovered penicillin?
    Answer: Alexander Fleming
  7. The Noble Prize for 2018 in the area of physics has been awarded for the work in the area of?
    Answer: Laser physics
  8. Who was the first woman to win a Nobel Prize (in 1903)?
    Answer: Marie Curie
  9. What part of the atom has no electric charge?
    Answer: Neutron
  10. What is the symbol for potassium?
    Answer: K
  11. The study of all the factors that are responsible for the appearance of a particular disease is called?
    Answer: Endermic
  12. ‘OS’ computer abbreviation usually means?
    Answer: Operating System
  13. What is meteorology the study of?
    Answer: The weather
  14. Which planet is the hottest in the solar system?
    Answer: Venus
  15. The wave nature of electrons was first experimentally established by?
    Answer: Double slit experiment
  16. Which natural disaster is measured with a Richter scale?
    Answer: Earthquakes
  17. In which decade with the first transatlantic radio broadcast occur?
    Answer: 1900s
  18. What animals are pearls found in?
    Answer: Oysters
  19. Which of the following does not contribute to the pollution in the water body?
    Answer: Ozone
  20. Which planet has the most gravity?
    Answer: Jupiter
  21. How many molecules of oxygen does ozone have?
    Answer: Three
  22. What part of the atom has no electric charge?
    Answer: Neutron
  23. What is the symbol for potassium?
    Answer: K
  24. ‘.MOV’ extension refers usually to what kind of file?
    Answer: Animation/movie file
  25. What is meteorology the study of?
    Answer: The weather
  26. How much percentage of fresh water is available on earth?
    Answer: 3%
  27. Which planet is the hottest in the solar system?
    Answer: Venus
  28. Which natural disaster is measured with a Richter scale?
    Answer: Earthquakes
  29. What animals are pearls found in?
    Answer: Oysters
  30. Which planet has the most gravity?
    Answer: Jupiter
  31. Most modern TVs draw power even if turned off. The circuit the power is used in does what function?
    Answer: Remote control
  32. How many molecules of oxygen does ozone have?
    Answer: Three
  33. What year was the very first model of the iPhone released?
    Answer: 2007
  34. What’s the shortcut for the “copy” function on most computers?
    Answer: ctrl c
  35. Which is a type of Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory?
    Answer: Flash
  36. What is often seen as the smallest unit of memory?
    Answer: kilobyte
  37. Is Java a type of OS?
    Answer: No
  38. Who is often called the father of the computer?
    Answer: Charles Babbage
  39. The purpose of choke in tube light is ?
    Answer: To increase the voltage momentarily
  40. What does “HTTP” stand for?
    Answer: HyperText Transfer Protocol
  41. What is the name of the man who launched eBay back in 1995?
    Answer: Pierre Omidyar
  42. Which email service is owned by Microsoft?
    Answer: Hotmail
  43. A solar probe from NASA touched the sun. The name of the solar probe is?
    Answer: Parker
  44. Google Chrome, Safari, Firefox, and Explorer are different types of what?
    Answer: Web browsers
  45. What was Twitter’s original name?
    Answer: twttr
  46. What does PUMA stand for in the context of Robotics?
    Answer: Programmable Universal Machine for Assembly
  47. In which decade was the SPICE simulator introduced?
    Answer: 1970s
  48. Calamine and Sphalerite are the ores of?
    Answer: Zinc
  49. The size of particles being studied in nano-technology is about?
    Answer: 1 – 100nm
  50. Who amongst the following is a pioneer in discovering the heating effect of electric current?
    Answer: James P. Joule

How to play Science and Technology Question on trivia Quizzes?

  1. In the first step, the user has to pick a host.
  2. Now from the list Choose your category as Science and technology from the list of fun trivia questions.
  3. Now Pick your teammates, There must be two teams and it doesn’t matter how many people are on each team.
  4. Now play the game by answering the questions on the selection field.
  5. Award the winners.
  6. Let the friendly competition begin and make sure someone always is keeping score.
  7. The group that gives the most answers will win, keep in mind that someone is noting the scores of both teams.
  8. The winner can be rewarded as a Gift card or trophy for fun.
Advertisment

Leave a Comment